Hakkımda

Fotoğrafım
Amacım, hayata farklı açılardan bakarak hayati şeyleri yakalayabilmek ve hayatımızdaki 5 maddelere dikkat çekmek

13 Ekim 2016 Perşembe

5 Maddede Başarılı Girişimcilerin Alışkanlıkları


Bütün gününüzü daha başarılı olmak için okumaya ve düşünmeye harcayabilirsiniz veya halihazırda hayatınızda bir takım değişiklikler yapmaya başlamışsınızdır bile. Geçmişten günümüze her başarılı girişimci başarılara ulaşmak için farklı bir yol izlemiş olabilir ama hepsi de hedeflerine ve başarılara ulaşmak için bazı alışkanlıklar edindiler. Gelin bugün bunlardan bahsedelim;

1. Sabahları Herkesten Erken Kalkmak

Yapılan araştırmalar, sabahları erkenden kalkmanın, daha düzenli ve mutlu bir hayatı getirdiği, insanı daha enerjik yaptığı ve insanları daha pozitif düşünmeye sevkettiğini ortaya koymuştur. Kültürümüzde de "Erken kalkan yol alır" ve "Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma" gibi erken kalkmanın önemini belirten özlü sözler vardır.

Sabahları şöyle bir otobüslere, dolmuşlara baktığım zaman bir çok uyuklayan insan görüyorum. Uyukluyarak gidilen bir işten çok da verim alınamayacağı aşikar olsa gerek.Uykuyu sevebilirsiniz ancak sabahları 6 gibi kalktığınız zaman hem ailenize, hem egzersizlerinize hem de çalışmaya ayıracak bol vaktiniz olur. Hatta işe gitmeden önce bile bazı işlerinizi evde halletmiş olursunuz. Sabahları erken kalkmak önceleri insana zor gelebilir ama biraz sabırla erken kalkmaya devam edersek vücudumuz bu yeni rutine alışacaktır.

2. Sürekli Egzersiz ve Sağlıklı Beslenme

Bir iş kurma aşamasında olduğumuz zaman egzersiz yapmak ve sağlıklı bir yemek pişirmek için zamanımız olmadığını düşünürüz. Önceliğimiz işimizdir çünkü. Neden işimize harcayacağımız zamanı egzersiz ve yemek pişirmek için harcayalım ki diye düşünürüz. Onun için çoğu zaman dışarıdan fast-food söyleriz ve içinde egzersiz olmayan bir hayatı tercih ederiz. Sonunda da böyle bir yaşam tarzı bize aşırı kilolar ve sağlık sorunları olarak geri döner. Bu şekilde de iş hayatımızda başarılı olamayacağımız bellidir. 

Yapılan çalışmalarda sağlıksız beslenme ve hareketsiz bir yaşamla üretkenlik arasında ters orantı olduğu tespit edilmiştir. Yani ne kadar sağlıksız beslenir ve hareket etmezseniz o kadar az üretken oluyorsunuz. Bundan kurtulmak için hayatımıza mutlaka egzersiz ve sağlıklı beslenmeyi ilave etmeliyiz hem de hiç taviz vermeden.

3. En Zor İşleri En Önce Yapmak

Çoğumuz, çalışma gününe başlarken önce maillerimize bakar ve cevaplarız. Her gün artan mailler ve bunları cevaplamaya girişmek bizim çoğu zamanımızı alır götürür ve üretkenliğimizi azaltır. Günün sonunda bir de bakmışsınız ki yapmanız gereken en önemli ve zor işler yarına sarkmış. Bu yüzden alışkanlıklarınızda bir değişiklik yapın ve o gününün en zor işi ne ise öncelikle onu yapın. Böylece sabah enerjisiyle o işi hem daha kolay yapar hem de sonrasında maillerinize daha rahat bakabilirsiniz.

4. Kendinize İyi Bir Danışman Bulun

Çoğu yeni girişimci şöyle bir tuzağa düşerler;" Ben en üstteyim ve bilinmesi gereken herşeyi biliyorum". Diğerleri de sormaya ve danışmaya utanırlar. İnsanların, "girişimci olarak sen bunları nasıl bilmezsin" diye onları kınayacaklarını düşünürler. Sonuçta, bir bilene danışmak çoğu zaman bizlere pek cazip gelmez.

"Danışan dağlar aşmış, danışmayan yolda kalmış" diye bir sözü duymuşsunuzdur. Danıştığınız kişi şayet işinin ehli ise, işi yapma tarzınız, kişilerle iletişiminiz, çalışanların yönetimi, işi büyütmeniz ve iş-yaşam dengesi gibi hususlarda çok değerli tavsiyeleri olacaktır. Onun için vakit geçirmeden bir danışman veya eskilerin tabiri ile akil insan edinmek faydanıza olacaktır.

5. Yetki Devri Yapın

Girişimciler olarak zamanla yaptığımız işler çoğalır ve bir süre sonra bütün bu işlerin altından kalkamaz hale geliriz. İşte böyle durumlarda yetki devri kaçınılmaz olur. Yetki devri, sizin yaptığınız ama başkasının da sizin gibi yapabileceği bir işi ona devretmeniz demektir. En başarılı girişimciler, yetki devrini kullanan kişilerdir.

Modern iş hayatında yetki devrinin önemli bir yeri vardır. Yetki devriyle hem çalışanlarınız kabiliyetlerini geliştirebilecek hem de karar alma mekanizması daha hızlı işleyeceğinden dolayı üretime de bu durum olumlu olarak yansıyacaktır. 






0 yorum :

Yorum Gönder