Hakkımda

Fotoğrafım
Amacım, hayata farklı açılardan bakarak hayati şeyleri yakalayabilmek ve hayatımızdaki 5 maddelere dikkat çekmek

23 Ekim 2016 Pazar

5 Maddede Tembel İnsanlara Üretkenlik Önerileri


Hayatta zaman zaman motivasyonumuzu kaybeder ve bir boşluğa düşeriz. Canımız hiç bir iş yapmak istemez. Oturduğumuz veya yattığımız yerden kalkmak istemeyiz. İşte burada kendini tembel hisseden insanlara 5 öneri sunacağız. Hadi gelin onları görelim;

1. Motivasyonum Ne?

Hayat standartlarımı yükseltmek mi, iş bulmak veya işimde yükselmek mi, başladığım bir çalışmayı bir an evvel bitirmek mi, bugünün dünden daha iyi olması mı? Her ne olursa olsun motivasyon kaynağınızın sizi yatağınızdan fırlatacak ve gözlerinizde parıltı çaktıracak kadar sizin için önemli olması gerekir. Kendinizi tembel hissettiğiniz zamanlar motivasyon kaynağınızı çağırın. Bunu bir yerlere de yazabilirsiniz. Böylece motivasyon sloganınızı gördükçe daha enerjik olursunuz.

2. Kendinize Ödül Verin

Bunu yapmanın birçok yolu var. Önemli bir iş başardığınız günlerin veya haftaların sonunda kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Ödülün ne olacağı ise tamamen size bağlı. Hangi ödüller sizi daha çok hareketlendirip canlandıracaksa o ödülü kendinize vermeniz faydalı olabilir. Tabi ki ödüllerde aşırıya kaçmamakta fayda var. 

3. İşinize Odaklanın

Kendiniz için çok önemli bir iş ve yapılacağı zamanı belirleyin. Sonra o işi yapmanızı engelleyebilecek bütün engelleri eleyin. Örneğin, açsanız karnınızı doyurun, telefonunuzu sessize alın ve önemsiz davetleri erteleyin. Yalnızca o zaman diliminde yapacağınız işe odaklanın ve bunu her işiniz için tekrarlayın. Bu yaklaşımla daha başarılı olduğunuzu göreceksiniz.

4. Günlük Alışkanlıklarınıza İlaveler Yapın

Sabah alışkanlığınız şöyle olabilir. Yataktan kalkma, hafif egzersiz, kahvaltı, diş fırçalama ve duş alma gibi. Bunlar artık bizim rutinimiz olduğu için bunları yapmakta zorlanmayız. Otomatiğe bağlamışızdır adeta bunları. Eğer bunların arasına bir faaliyet daha ekleyebilirsek o da zamanla alışkanlık haline gelir ve kolayca yapılır. Mesela, bu sabah rutinine veya akşam yatmadan önceye bir 10 sayfa kitap okuma ekleyebilirsiniz. Böylece bir yılda en az 10 kitap bitirmiş olursunuz. 

5. Hiçbir Zaman "Sonra Yaparım" Demeyin

Evet, işlerinizi ertelemeyin. İşlerini sürekli erteleyenlerin hayatta başarılı olamayacaklarını unutmayın. Eğer bir işi daha sonra yapmanız gerekiyorsa onu belirsiz bir sonraya değil belirli bir zamana atın. Örneğin, "bu işi daha sonra yaparım" yerine "bu işi 2 gün sonra saat 14:00'te yapacağım" deyin ve notunuzu alın. Yabancı ülkelerde görmüşsünüzdür. Metro veya otobüsler tam saatlerinde kalkar veya gelirler. Çok dakiktirler. Bizlerin de böyle olması gerekir. Bunu kendinizde bir alışkanlık haline getirirseniz başarı merdivenlerini nasıl tırmandığınızı göreceksiniz.

Son Söz Yerine

Hayat her zaman tekdüze gitmez ve bizler kendimizi motivasyonumuzu kaybetmiş bulabiliriz. İşte yukarıda bahsettiğimiz öneriler sizi kendinize getirecek birer pusula niteliğindedir. Bundan sonrası ise size kalmış.






0 yorum :

Yorum Gönder