Hakkımda

Fotoğrafım
Amacım, hayata farklı açılardan bakarak hayati şeyleri yakalayabilmek ve hayatımızdaki 5 maddelere dikkat çekmek

14 Ekim 2016 Cuma

5 Maddede Başarılı İnsanların Farklılıkları


Hayatta başarılı olmak ister misiniz? Hayatta karşılaştığınız her zorlukla kolayca baş etmeye ne dersiniz? İşte bugün bunlara dair başarılı insanların farklı sırlarını sizlerle paylaşacağız;

1. Bağlantıları Güçlüdür

Bu size basit gibi görünebilir ama başarılı bir insan olmanın temel anahtarlarından biri insanlarla güçlü bağlantılar kurmaktır. Yani sosyal olma ve sürekli diğer insanlarla iletişimde olmaktır. Eğer büyük fikirleriniz varsa ve bunları ancak diğer insanların yardımıyla gerçekleştirebilecekseniz, çekinmeyin onlarla işbirliği kurun. Kendiniz bir konuda iyi olabilirsiniz ama illa ki o konuları sizden daha iyi bilenler vardır. Araştırın o insanları bulun ve onlardan değerli tavsiyelerini alın. Unutmayın, hep birlikte çalışıp işbirliği yaparsak daha başarılı oluruz. Ne demiş atalarımız "Bir elin nesi var iki elin sesi var".

2. Değişime Açıktırlar

Dünya her gün hızla değişiyor. Bilgi ve teknoloji, baş döndürücü hızlarda dünyayı değiştiriyor. Dün bildiklerimiz bugün yetersiz hale gelebiliyor. Öyleyse bizlerde bu değişime ayak uydurmalı ve sürekli kendimizi geliştirmeliyiz. "Eski köye yeni adet mi getiriyorsun" diyenlere takılmamalıyız. Değişim rüzgarını bulduğumuz anda yelkenlerimizi açmalı ve yol almalıyız. Ne demişler "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir".

3. Hayata Olumlu Bakarlar

Ne demişler "Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen de hayatından lezzet alır". Olumlu düşünme, sıcak bir gülümseme gibidir, olumsuzluk ise somurtkan bir yüze benzer. Hayata gülümsemeye ve olumlu bakmaya dair çarpıcı bir hikaye anlatayım size;

"Bir adam ceketi üstünde yolda gidiyormuş. Güneş ve rüzgar aralarında tartışmışlar. Adamın üstünden ceketini kim çıkarttıracak diye. Rüzgar ben yaparım demiş. Esip gürlemiş. O estikçe, adam ceketine daha sıkıca sarılmış. Ne kadar estiyse bir türlü adamın ceketini çıkarttıramamış. Sıra güneşe gelmiş. Güneş adama sımsıcak tebessüm etmiş. O sıcaklıkla adam ceketini çıkartmış ve tartışmayı böylece güneş kazanmış"

Aynı zamanda, başarılı insanlar, hayatlarında ne kadar sıkıntılar karşılaşırlarsa karşılaşsınlar olaylara hep olumlu bakar ve krizleri fırsatlara çevirirler. 

4. Onlar için "Hayır" aslında "Evet"tir.

Başarılı insanlar hayır kelimesini işittiklerinde bu aslında onlar için evet'tir. Yani onlar hedeflerini gerçekleştirmede engel tanımazlar. Karıncaları görmüşsünüzdür. Bu minik canlılar, hiç ummadığınız yerlerden çıkar, umulmadık yükleri taşırlar. Onlar için pes etme yoktur. Demirin içinde yiyecek olduğunu bilseler tükürük atar bir şekilde içine girmeye çalışırlar. Ne demişler "Zoru hemen başarırız imkansız ise biraz zaman alır".

5. Sabahları Erken Kalkarlar

Hatırlayacaksınız, bir önceki "5 Maddede Başarılı Girişimcilerin Alışkanlıkları" yazımda da buna yer vermiştim. Başarılı insanlar, sabahları erkenden kalkarlar ve diğer insanların hala yataklarında olduğu zamanlarda birçok işlerini o sabah enerjisi ve motivasyonuyla bitirmiş olurlar. Sabahın erken saatleri henüz şehir gürültüsünün başlamadığı saatlerdir. Bu sessizlikte kendinizi daha iyi dinlemiş olursunuz. Zihniniz daha açık olur ve böylece aklınıza ilham verici fikirler gelmeye başlar. Sporunuzu ve kahvaltınızı rahatlıkla yaparsınız. 

Günlerine 2 saat daha erken başlayan birisi bir yılda tam bir ay kazanmış olur. Yani bir yıl onun için 12 ay değil de 13 ay'dır. Böylece daha uzun yaşamış ve hayatı bereketlenmiş olur. Elbette böyle bir alışkanlığı kazanmak için biraz sabır ve azim gereklidir.

5 Maddeyi öğrendik, öyleyse ne duruyoruz, haydi biz de bunları uygulayarak hemen başarıya doğru yol alalım.



0 yorum :

Yorum Gönder