Hakkımda

Fotoğrafım
Amacım, hayata farklı açılardan bakarak hayati şeyleri yakalayabilmek ve hayatımızdaki 5 maddelere dikkat çekmek

18 Ekim 2016 Salı

5 Maddede Facebook'ta Paylaşmamanız Gerekenler


Günümüzde 7'den 70'e herkesin kullandığı facebook en çok tercih edilen sosyal paylaşım ağlarından biridir. İnsanın yıllardan beri görmediği arkadaşlarını görmesi, sevdikleriyle mesajlar, fotoğraflar paylaşması elbette çok güzel. Ama facebook'ta yapılmaması gereken şeyler de var. Gelin bugün bunları görelim.

1. Evinizin Yerini Bildirmek (Ya da eviniz önünde çektirdiğiniz fotoğrafı paylaşmak)

Herhalde yabancıların bizim hangi evde yaşadığımızı öğrenmelerini istemeyiz. Eğer facebook'tan ev adresimizi paylaşmamız gerekiyorsa bunu özel mesaj veya mail yoluyla yapmamız daha doğru olacaktır.

2. Çocukları Bugün Evde Yalnız Bıraktım

Eğer çocuklarınızın evde artık yalnız kalabilecek kadar büyüdüklerini anlatmak istiyorsanız bunun yeri facebook değildir. Bu paylaşımınız, yabancıların ilgisini çekebilir.

3. Tatile Çıkıyoruz

Tatile mi gidiyorsunuz? Bunu dünyaya ilan edip hırsızlara benim evim boş mesajı vermek istemezsiniz herhalde. Ayrıca, tatil fotoğraflarınızı tatildeyken paylaşmayın. Eve dönünce rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

4. Kocam İş Seyahatine Çıktı

Bu paylaşımınız da kötü niyetli yabancılara bir davetiye olabilir. Unutmayın, günümüzün hırsızları da çağa ayak uydurdu. Onlar da sizin gibi sosyal ağları takip ediyorlar.

5. Bebeğinizin veya Çocuğunuzun Fotoğrafları

Evet, hepimiz bebeğimizin veya çocuğumuzun mutlu ve özel anlarını sevdiklerimizle paylaşmak isteriz ama buna karar vermek bence biraz da onlara ait olmalı. Büyüdüklerinde o fotoğrafları internette görmek istemeyebilirler. Bu çocuklarımızın sanal kimliklerine saygı duymak anlamına gelir. 

Son söz olarak, 

Sosyal medya bizi tüm dünyadaki sevdiklerimizle yakınlaştırdığı için iyidir ancak burada bir kısmına değindiğimiz uyarılara uyarak. Ayrıca, asıl olan sevdiklerimizle yalnızca sanal dünyada birlikte olmak değil imkanları zorlayarak yüz yüze görüşebilmek ve tenlerine dokunabilmektir.





0 yorum :

Yorum Gönder