Hakkımda

Fotoğrafım
Amacım, hayata farklı açılardan bakarak hayati şeyleri yakalayabilmek ve hayatımızdaki 5 maddelere dikkat çekmek

12 Ekim 2016 Çarşamba

5 Maddede Serbest Yazarların Üretkenliği


Değerli Okuyucularım,

Bildiğiniz gibi üretkenlik bizler gibi serbest yazarların hayatında önemli bir yere sahiptir. Çünkü ne kadar çok kaliteli içerik üretirsek o kadar çok kazanırız. Aşağıda yazacağım 5 maddeyi hayatımızda alışkanlık haline getirebilirsek hem çalışma hayatımız daha da kolaylaşacak hem de bu bizde ikinci bir tabiat haline gelecektir. Bol kaliteli içerikler üretmeye başladığınız zaman, bu okuyucuları daha da çekecek böylece daha fazla kazanacak, neticesinde daha da yazmak isteyecek ve sonunda serbest yazar olarak kariyerinizi daha yüksek noktalara taşıyacaksınız. Yani üretkenlik sizin için doğurgan bir daire oluşturacak. Öyleyse haydi başlayalım;

1. Nasıl Çalıştığınızı Öğrenin


Bir alışkanlığınızı değiştirmek veya geliştirmek için öncelikle var olan alışkanlığınızı bilmeniz gerekir. Kendinize "Günün hangi saatinde en verimli yazabilirim veya tam çalışmak istediğim zamanlar dikkatimi neler dağıtıyor" diye sorun. Böylece önünüzdeki engel ve fırsatları daha yakından görmüş olursunuz.

2. Bir Rutin Geliştirin

Birçok başarılı insanın hergün takip ettikleri bir rutinleri vardır. Bu rutinler onları sadece işlerine odaklamakla kalmaz aynı zamanda verimliliklerini de artırmaya yardımcı olur. Yazmaya başlamadan önce hafif egzersiz yapma veya bir kahve içtikten sonra yazmaya başlama gibi kendinize bir rutin oluşturup buna sıkıca uyun.

3. Düzenli Olun

Kendinize özgürce çalışabileceğiniz ve istediğiniz gibi dizayn edebileceğiniz bir çalışma ortamı ayarlayın. Daha etkili ve verimli bir çalışmanın isteklerinize göre şekillendirilmiş bir ortamdan geçtiğini unutmayın. Bununla birlikte, düzenli olmayı da unutmayın.

4. Sorumluluğunuzun Farkında Olun

Bir görevi tamamlamak için belirli bir zamanınız varsa onu süresi içinde tamamlayın. Böyle sorumlulukları zamanında yerine getirebilmek için bilgisayarınızda veya telefonunuzda notlar alabilir ve alarm kurabilirsiniz.

5. Zihninizi Dağıtan Şeyleri Kaldırın

Eğer çalışırken zihni kolay dağılan bir kişiyseniz, yazmaya başlamadan önce bütün zihin dağıtıcıları kaldırın. Bunlar somut ya da soyut şeyler de olabilir. Çalışmaya başlayacağınız zaman, dikkatinizi dağıtacak web sayfalarını kapatın, telefonunuzu veya diğer cihazları uzağa koyun ve tabi ki düşüncelerinizi de kontrol edin.




0 yorum :

Yorum Gönder